Zephyr's SharePoint Blog

My Sharepoint world experience notes on day to day basis…..

Archive for the ‘infopath’ Category

An error occurred accessing a data source. An entry has been added to the Windows event log of the server. Log ID:5566

Posted by fillzephyr on May 3, 2009

I tried to open the InfoPath form from the form library as web-browsable form and I fall on to this error:

An error occurred accessing a data source. An entry has been added to the Windows event log of the server.

Log ID: 5566

The cause of this error is the installation of .net 3.5 SP1. So to resolve this error you have to add key to the registry on all of the servers I have 2 WFE and 1 Application server. I had change the registry key on the entire server and restart the servers. The first server I restart is of course WFE on which my CA resides and the other WFE and then Application server. I think it’s always best to change first in Server on which CA resides.

I had followed these steps on all my servers and it works for me:

  1. Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.
  2. Locate and then click the following registry subkey: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
  3. Right-click Lsa, point to New, and then click DWORD Value.
  4. Type DisableLoopbackCheck, and then press ENTER.
  5. Right-click DisableLoopbackCheck, and then click Modify.
  6. In the Value data box, type 1, and then click OK.
  7. Exit Registry Editor.
  8. Restart the computer.

Reference: http://support.microsoft.com/kb/926642

Advertisements

Posted in Errors, infopath | Tagged: , | 6 Comments »

The server is currently being taken down for maintenance. Check with your system administrator to see when this server is scheduled to come back online.

Posted by fillzephyr on May 3, 2009

I had setup a new farm with 2 WFE and 1 Application server in an x64 production. I had to move a few site collections from a dev environment to prod environment. I had the farm installed with the MOSS SP1. The dev environment is with the latest February cumulative updates. So when I move the site collections it will give me error that the site is not going to be restoring as the prod environment is not up to date to the dev environment and so I run the February cumulative updates. And then restore the site and it went successfully. After few days I got a task of uploading some InfoPath forms and then I got this error.

picture1-1

The reason for this error is that the Server farm is in a Quiescent Condition.  So I gone to the Operations in CA and then under the the Global Configuration there is an option of Quiesce Farm.

Go to Central Administrator->Operations->Global Configuration-> Quiesce Farm

I click on it and I check the farm conditions and it shows me the status as Quiesced.

As shown below:

cg2521

Set the minutes to 3  min and then click reset farm.

After the farm reset I tried to upload the form and it went well for me.

Refrence :  http://wssv3faq.mindsharp.com/Lists/v3%20WSS%20FAQ/DispForm.aspx?ID=242

Thanks

Posted in Errors, infopath | Tagged: , , | 1 Comment »